2015

4 oktober 2015: Israelzondag

De Israëlzondag 2015 is geslaagd.
Dat was de mening van een aantal volwassenen en kinderen na afloop van de dienst.
Ds. Dijkstra had de preek afgestemd op het thema.
Judith Plantinga had hard geoefend op de ramshoorn en dat was goed te horen.
Wim Vochteloo liet met ‘Cantare’ een aantal Israëlische liederen horen.
Henny van Viegen had met de bloemen een ‘hoorn des overvloeds’ gecreëerd en na afloop konden we genieten van de druiven, die zij uit de Bijbelse tuin geplukt had.
Rein van Leeuwen had de beamerpresentatie geheel afgestemd op de dienst.
Dick Verbeek had als koekje bij de koffie speciaal Jodekoeken gekocht.
Karen van Viegen vertelde een passend verhaal bij de kinderverteldienst.
Kortom: velen hebben zich ingezet om deze dienst tot een goed geheel te maken.

Mijn doel is in ieder geval bereikt: de Joodse achtergrond van het Nieuwe Testament stond weer even centraal.
Het voelt goed om dit te delen.

Jaap van Beesten

Startzondag 2015: Bloemschikken

Dia4 Dia3 Dia2 Dia1

13 juni 2015: Rommelmarkt

Dia1 Dia2 Dia3 Dia4 Dia5 Dia6

Februari 2015: Kinderhofje

Het nieuws van het Kinderhofje :

Eindelijk was het dan zover 4 februari, waren uiteindelijk 20 vaders/moeders/kinderen bijeen om in de voorhof aan de slag te gaan met hun “talenten”!

Als “goede voorbeeld” lieten we even een stukje zien over de talenten van de drie knechten, waarvan de baas op reis ging en hun allemaal een geldzak meegaf met daarin precies zoveel als zij aankonden om wat mee te doen…
En dat het dus erg jammer is als je niks met je talenten deed!!

Als eigen voorbeeld vertelde ik, dat Nicole en ik anderhalf jaar geleden niet wisten dat we zo creatief/ zo flexibel en soms zelfs zo geduldig!! zijn, zodat en wij, en de kinderen beaamden dit gelukkig ;-), ook telkens deze erge gezellige middagen hebben! Als wij het niet aangedurfd hadden om het Kinderhofje te gaan leiden, hadden wij dit nooit geweten! En was ons talent waarschijnlijk nog steeds begraven geweest en misschien wel nooit opgegraven!

Ook deze middag stond alles weer klaar, we hadden 4 groepjes van tafels gemaakt met daarop het werkje wat je daar kon gaan doen, als je klaar was kon je naar de volgende tafel gaan.

Dit liep erg goed en iedereen ging vol enthousiasme aan de slag. Het meeste werk was het pinda’s rijgen, maar dankzij Els Jochemsen, konden de meeste ook een kant en klaar snoer gebruiken (Super Els, bedankt nogmaals!)
en anders namen ze een zakje met pinda’s mee naar huis!

Als laatste was er ook nog een inpaktafel en werd alles gelijk mooi ingepakt om te verkopen, sommige hadden al een hele lijst bij zich voor wie wat besteld had bij hun en andere gingen gelijk op pad met hun cadeautjes om bij buren en kennissen langs te gaan.

We hopen dat alles verkocht is natuurlijk, maar anders kunnen ze wat over is ook nog op de kraam gaan verkopen bij de voorjaarsbeurs!!

Nou we zijn eerlijk gezegd wel blij dat het gedeelte van maken erop zit, want het was toch wel een hoop geregel en het kostte meer tijd en energie dan we van te voren ingeschat hadden, maar met een fantastisch resultaat!!

Allemaal heel erg bedankt voor jullie inzet, talent en gezelligheid!!

Heel veel groetjes van Nicole en Mierella

Januari 2015: voorbereidingen voorjaarsmarkt

Hallo allemaal,

Wij (de voorwerkgroep) zijn hard aan het werk geweest en het is niet bij 1 ochtend gebleven, we hebben er nog een extra ochtend en middag aan opgeofferd met zijn allen…. Dankzij de goede zorgen van Gerda met een lekkere lunch erbij…
Nogmaals bedankt Gerda!!
Want wat was het toch een hoop werk, alle vogelhuisjes en tegels moesten voorgeverfd (ondergrond) worden, sommige zelfs 2 keer… en dan wilden we nog wat voorbeelden maken, wat we gelijk in de kerk en op de voorjaarsmarkt kunnen gaan verkopen.
Gelukkig hebben we weer extra hulp gekregen en is behalve al Gerda Vermeulen, Jos van Raaij en Selia Stutvoet, ook Gijsje Koetsier en Els Jochemsen ons team komen versterken…
Het is erg gezellig en als je het zo met zijn alle doet, vliegt de tijd voorbij!

Dames we kunnen het niet vaak genoeg zeggen :
BEDANKT BEDANKT BEDANKT!!!

Wat een topprestatie!!

Jullie kunnen allemaal ons werk bewonderen op de voorjaarsmarkt!

Voor degene die al op de bestellijst hebben aangegeven wat te willen kopen, kunnen 4 febr. tussen 14:00 en 16:00 zelf de eerste keuze komen ophalen en anders dan kan je de voorjaarsbeurs afwachten en dan zelf een keuze maken.
We houden ze in ieder geval gereserveerd! Als je het al eerder wilt hebben en niet kan 4 febr., kan je contact met mij opnemen via mail: mierella@gmail.com of bel me 0318-616521, dan kunnen we samen even kijken, wanneer het je het beste uitkomt om het op te halen.

De volgende keer het verslagje en foto’s over de kinderen en ouders die aan het knutselen gaan !! Ben benieuwd. maar met die hele mooie voorbeelden moet het goed komen!!

Heel veel groetjes allemaal namens het Kinderhofje, Nicole en Mierella!!