2016

14 september 2016: Naar de Zeumerse plassen

Voor 14 september hadden we een leuke activiteit bedacht, maar het bleek die dag 30 graden te worden, dus we besloten iets impulsiefs te gaan doen, namelijk naar het strand toe te gaan… Nou ja strand… Het was bij de Zeumerse plassen, veel te doen voor jong en oud! En gelukkig waren er al snel een hoop het met ons eens dat dit een leuk idee was en zo werden de auto’s volgegooid en reden we met 4 auto’s naar Voorthuizen.

En het was heerlijk!! Lekker buiten spelen in het water of in het zand, we hadden genoeg te eten en drinken bij ons en de vele ouders die mee waren hadden ook nog allerlei speelgoed bij zich, dus alle kinderen en ouders vonden het jammer dat de middag zo snel alweer voorbij was.

1 juni 2016: Afsluiting Kinderhofje

1 juni was het alweer zover, de allerlaatste middag van dit kerkelijk/school jaar van het Kinderhofje. Wat was het spannend waar we naar toe zouden gaan… Net als vorig jaar hoopten we op goed weer zodat we naar een buitenspeeltuin konden gaan… Maar tot het moment dat we gingen zaten we nog te dubben… Het voelde wat klammig aan, zag een beetje donker maar volgens de meeste weersvoorspelingen zou het langs trekken en er tot 16u niks vallen.. Dus in overleg met alle moeders gokten we het erop!
Het werd : Speeltuin de Pol! In Veenendaal.

We begonnen om 13u, zodat Nicole en ik tijd hadden om de tafel te dekken, de frituurpan op te halen en alvast te beginnen met bakken, zodat om 13u alles klaar stond om aan te vallen!! En wat genoten ze ervan! Sommige wilden wel 2 snacks en bleven keurig aan tafel zitten totdat die klaar waren, anders kregen ze niks meer!

En om 13:45 vertrokken we met 5 auto’s richting speeltuin met 16 kinderen en 6 volwassenen. Het was heerlijk weer gelukkig, 1x dachten we het gaat mis, maar op een paar druppels na hebben we het helemaal droog gehouden! Wat is er veel te doen daar: glijden, springen, bungelen, schommelen, roetsen, klimmen, met zand spelen, etc. etc.

20160601_142053 20160601_142229

Geen kind verveelde zich en toen we ze om 15:45 bij elkaar riepen, moesten we ze echt lokken met een ijsje, anders kwamen ze mooi niet!

Terwijl we Renswoude inreden, begon het te plenzen!! Wat hebben we het weer getroffen en wat waren we er dankbaar om! Allemaal weer heel erg bedankt voor jullie aanwezigheid en gezelligheid!

De data voor volgend jaar zijn ook alweer bekend. Ze staan in de agenda van de website. Hou ze weer vrij allemaal!!! Wij hebben alweer genoeg ideeën/plannen!

Tot dan en voor nu iedereen een hele fijne vakantie toegewenst!!

20160601_153158

 

 

20 april – Kinderhofje 

Na de vorige “spoorzoeker” in het bos hadden we nu een cluedospel bedacht, bij slecht weer hadden we het in de kerk moeten doen (ook genoeg ruimtes denk aan preekstoel, constistorie, achter ingang,keuken,ed..), maar gelukkig hadden we droog weer en konden we het in het kasteelbos doen
Als eerste warden de teams ingedeeld en vertelde ik dat soms ook de bijbel net het spel cluedo was, bv bij het verhaal over de onthoofding van Johannes de doper… Wie was hier nou de dader?? De vrouw van Herodes? Of juist de dochter? Of Herodes zelf? Of de beul, die het uiteindelijk deed… Vele mogelijkheden…

Wij hadden zoals jullie op de foto wellicht kunnen zien, alles in het teken van Renswoude gehouden, met plekken als het cafeteria, het gedenkteken, het voetbalveld, de Emte, de beide kerken, het muziekgebouw en et kasteel zelf… En daders als Nicole en ik, de directeuren van de scholen, de beide ds., Koningin Maxima en Koning Willem Alexander en dan de moordwapens: een tennisracket, golfstok, honkbalknuppel, pistool, geweer, ed
Dit alles hadden Nicole en ik smorgens in het bos verstopt, van de moordwapens was alles echt of in plastic verstopt in een gedeelte van het bos, van de moordenaars waren de foto’s verstopt in een ander gedeelte van het bos en op een derde plek van de moordplaaats waren dingen die ermee te maken hadden verstopt.. oa de beide kerkenblaadjes, en patatbakje, een blokfluit , een plastic kasteel, een vrachtwagentje van de Emte en de IJfeltoren als “gedenkteken” en een voetbal…
Natuurlijk hadden we van alles 1 niet verstopt en welke dat was dus de vraag…
Helaas hadden Nicole en ik de boel iets te goed verstopt, waardoor we dus uiteindelijk zelf erg druk waren met hints geven aan alle 3 de groepen, die om de 15 min. in een ander gedeelte de aanwijzingen, welke het dus niet waren, mochten opsporen…
Waardoor we ook geen tijd hadden om foto’s te maken, maar deze foto van mijn jongens in een bos laat goed zien hoe ze het vonden :

De allerkleinsten waren het al snel zat, maar de grote waren erg fanatiek en vonden het echt geweldig!
Door onze aanwijzingen had iedere groep toch alles gevonden en had een ieder dus een beloning verdiend voor het goed raden van deze cluedo zoektocht!
En ging uiteindelijk een ieder moe en voldaan naar huis.