• Dit evenement is voorbij.

Muzikale midwinterwandeling

zaterdag 22 december 2018: 17:00 tot 21:00

Muzikale midwinterwandeling
Locatie: Kasteelbos, kasteelplein en Kerklaantje
Tijdstip: 17.00-20.30 uur

Programma Muzikale Winterwandeling, thema:” Open de staldeur”.
Op 22 december a.s. om 17.00 uur wordt de Muzikale Winterwandeling geopend op het kasteelplein met “de Dijkbloazers” uit Lunteren op hun midwinterhoorns en de Jachthoornblazers. Starten wandeling kan vanaf 17.30 uur tot 20.30 uur. In het sprookjesachtig verlichte kasteelbos wordt het Kerstverhaal in beeld gebracht, thema “Open de staldeur”. De bezoekers kunnen zich net als in het Bijbelverhaal, inschrijven voor een volkstelling bij de poort, links voor het kasteel. Tijdens de route over de verlichte paden van het kasteelbos wordt het kerstverhaal uitgebeeld. We vinden Jozef en Maria met de ezel die op weg zijn naar Bethlehem. Op de route lopen soldaten en de Wijzen uit het Oosten zijn onderweg met geschenken. Ook hebben zij als geschenk voor de jeugd chocolademunten bij zich die men aan het einde van de wandeling als geschenk, af kan geven bij Jozef en Maria en het kindje Jezus. De herders gaan ook op weg naar Bethlehem en volgen de grote ster die boven de Koepelkerk te zien zal zijn. Uiteindelijk vinden ze op aanwijzingen van een aantal engelen op het kerkplein Jozef en Maria en hun pas geboren baby – genaamd Jezus – in een stal omringt met levende dieren. De route loopt daarna via de Koepelkerk, waar doorlopend muziek wordt gemaakt door o.a. Zanggroep Cantare , leden van Ons Genoegen, Jonathan en Lisanne Teeuw , Debora Baelde. Jaap van Dijk, Rein van Leeuwen, Bert van Eck en Wim Vochteloo, vier organisten spelen tussen de optredens door. Ook de Dijkbloazers en de jachthoornblazers zullen een optreden in de kerk verzorgen. Wie uit de kerk komt kan daarna op het kerklaantje beschuit met muisjes eten bij een kraam van de EC, ook vindt men er een demonstratie van Midwinterhoorns maken, is de scouting actief voor de kinderen om Marshmallows en broodjes te bakken en zorgt de Grebbelounge voor de inwendige mens.

De bibliotheek aan de van Reedeweg is ook in de route opgenomen voor het uitlenen van boeken bij kaarslicht, is er een doorlopende film van Oud Renswoude te zien. En speciaal voor de kinderen, een optreden van een evangeliserende goochelaar. Ook is er verkoop van de pentekeningkaarten van de Koepelkerk, Gemeentehuis en het Kasteel.

Tevens is er voor de kinderen een speurtocht met vragen uitgezet. Formulieren zijn op de scholen uitgereikt en ook nog beperkt verkrijgbaar bij de inschrijving van de wandeling. De ingevulde formulieren kunnen ingeleverd worden bij de kraam van de EC achter de Koepelkerk op het kerklaantje. Uit de ingeleverde formulieren met goede antwoorden, wordt een winnaar getrokken, dit wordt bekend gemaakt in de Heraut. De Muzikale wandeling is gratis. Een donatie voor de onkosten kunt u geven in de kraam van de EC.

Organisatie in handen van de Promotie Commissie en Evangelisatie Commissie van Renswoude.

Programma Koepelkerk

17.30 uur: Rein van Leeuwen (orgel)

18.00 uur: Midwinterhoorns

18.15 uur: Bert van Eck (orgel)

18.35 uur: Jonathan en Lisanne Teeuw en Deborah Baelde

19.00 uur: Jaap van Dijk (orgel),

19.25 uur: Wim Vochteloo (organist-pianist) i.s.w. met Zangroep Cantare,

19.50 uur: Jachthoornblazers

20.05 uur: Muziek vereniging ‘Ons Genoegen’

20.35 uur: Wim Vochteloo + Zangroep Cantare, met samenzang aanwezigen.

21.00 uur : einde afgeblazen door de Midwinterhoorns.

Datum:
zaterdag 22 december 2018