• Dit evenement is voorbij.

Startzondag 2014

zondag 14 september 2014: 08:00 tot 13:00

Het thema van de startzondag van dit jaar is ‘vieren en verbinden’

Startzondag 2014

Beste gemeenteleden,

Zondag 14 september is het zover, de start van het nieuwe seizoen, ook wel genoemd het ‘winterwerk’. Zoals we gewend zijn vieren we deze startzondag met zoveel mogelijk gemeenteleden, jong en oud, op een feestelijke, creatieve manier.

• We starten gezamenlijk met het ontbijt. Vanaf 8.00 uur staat het ontbijtbuffet klaar (wilt u via de achteringang de kerk binnen komen?)
  • De kerkdienst begint om 9.30u, waarna we met elkaar koffie, thee en limonade drinken.
  • Tussen 11.30 uur en 12.30 uur kunt u zich op verschillende manieren vermaken. We zullen versteld staan van de diversiteit aan talenten binnen onze gemeente.
  • Rond 12.30 uur sluiten we gezamenlijk af in de kerkzaal.
  • Het programma eindigt uiterlijk om 13.00 uur.

Voor de organisatie is het van belang te weten hoeveel mensen mee eten. Ook is het fijn om te weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen die dag. Dus hierbij de vraag of u zich wilt aanmelden voor 10 september a.s. Dit kan via mijn email-adres: m.garderen@vodafonethuis.nl

Iedereen is zeer welkom! (ook als u zich niet heeft aangemeld bent u alsnog welkom!)

Laat het een mooie start zijn!

Martine van Garderen, voorzitter kerkenraad

Talentexploitatie?!

Zoals beloofd volgt hieronder een beknopte uitleg over deze actie. Op de startzondag zal deze acie uitgebreider aan bod komen voor wie daar belangstelling voor heeft.

1. Mits de kerkrentmeesters/kerkenraadakkoord gaan…: beiden zijn akkoord gegaan;
  2. Het kan in groepjes of individueel…: dit is vrij naar uw eigen idee/wens;
  3. Het kan als gezin samen of juist in onderlinge competitie..: ook dit kunt/mag u geheel zelf bepalen;
  4. Iedereen…: van jong tot oud, álle (doop-)leden;
  5. Saamhorigheid…: we doen het samen, met ons allen voor één doel!
  6. U krijgt iets van de kerk…: iedereen ontvangt €10,=;
  7. Mattheüs 25: 14-30…: de gelijkenis van de talenten;
  8. Creativiteit…: hoe gaat u dit aanpakken?
  9. Ondernemingszin…: arbeid adelt;
  10. Niets moet, ‘alles’ mag…: u bent gehéél vrij om invulling te geven aan deze actie;
  11. Het levert heel veel op …: dat is tenminste wél de bedoeling;
  12. Startzondag…: zal het begin van deze actie zijn. Dán krijgt u €10,= van de kerk. Daarmee mag u aan de slag, bent ú aan zet!

Het idee van deze actie is dat u met de €10,= die u krijgt “aan het werk gaat” met als doel dit bedrag te vergroten. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Om u hierbij wat op weg te helpen enkele suggesties die ik nu “voor de vuist weg” bedenk:

• Autoshampoo kopen en auto’s gaan wassen;
  • Wol kopen, breien en verkopen;
  • Benzine kopen en taxi-rijden;
  • Loombandjes (dat is momenteel een hype) maken en verkopen;
  • Organiseer met een groep een barbecue;
  • Koop printpapier en verhuur uzelf als typist;
  • Koop ingrediënten en bak een taart;

U ziet: er is van alles mogelijk als u maar even de tijd neemt om er over na te denken en datgene waar u goed in bent hierbij laat meespelen: gebruik uw talent!

Om deze actie te laten slagen zijn hulptroepen nodig. Ik zoek enthousiaste mensen die voor een deel van de gemeenteleden als inspirator cq aanspreekpunt kan fungeren. Mail me: hmoll@ziggo.nl

Het welslagen van deze actie staat of valt met uw aller inzet voor onze kerk!

Hartelijke groet, Henk Moll

Datum: