Jeugdactiviteiten

Kinderhofje
Voor de kinderen van groep 1 t/m 8 is er het Kinderhofje!
Het is de opzet om een leuke gezellige middag te hebben en elkaar wat anders te leren kennen dan zondags in de kerk of op school. Dit doen we zo eens in de 6-8 weken op de woensdagmiddag, meestal van 14:00 tot 16:00 in de Voorhof.
Vorig jaar zijn Nicole en Mierella als nieuwe leiding enthousiast van start gegaan en met een groep van elke keer tegen de 20 kinderen hebben we het erg gezellig gehad. Onder andere met een spelletjesmiddag, kerstbakjes maken, een filmmiddag, een fles versieren en vullen met viooltjes en als laatste een afsluitingsmiddag naar een kinderboerderij!
Ook is er vaak een boodschap wat we mee willen geven, zoals een keer “Houden van” over de verloren zoon en een keer over “De zaaier”.
Gelukkig zijn er een hoop moeders/oma’s/betrokkenen die willen helpen om de middagen goed en vlotjes te laten verlopen.
Ook voor komend jaar zijn er alweer plannen volop en hopen dan ook weer op een hoop belangstelling en een hoop plezier!
We proberen iedereen op de hoogte te houden van ons reilen en zeilen via het nieuws van de kerk en wellicht nu ook op de website!
Kom gerust eens kijken als je belangstelling hebt of gewoon nieuwsgierig bent, in het nieuws van de kerk kunt u de data vinden dat we in de Voorhof zijn.
Hartelijke groeten van Nicole en Mierella

Kinderoppas
Op aanvraag kan er gebruik gemaakt worden van de kinderoppas. Neem hiervoor contact op met Henny Schuurman.

KinderVertelDienst
Hallo allemaal,
Vind jij het ook dat grote mensen veel te moeilijk praten?
Dat is helemaal niet erg, want terwijl de dominee een preek houdt, mag
jij met ons mee naar de KinderVertelDienst. Daar wordt ook uit de bijbel
verteld, maar dan op zo’n manier dat jij het ook snapt. We maken daarbij
gebruik van de methode van het Nederlands Bijbel Genootschap:
Bijbelbasics.
Naast een verhaal uit de Bijbel gaan we ook nog iets doen. De ene keer is
dat een spelletje,, de andere keer gaan we knutselen of we maken een
kleurplaat.
We hopen dat je een leerzame en gezellige tijd bij ons mag hebben.
Groetjes, de KinderVertelDienst leiding:
Karen van Viegen
Henriëtte van Vulpen

Catechisatie
12-15 jaar
Deze catechisatiegroep draait al een paar jaar. We komen ongeveer zeven keer bij elkaar in het kerkelijk seizoen, op maandagavond van 19.00 uur tot 19.45 uur in de kerk. De eerste avond leren we elkaar kennen: wie ben je en wat zijn je hobby’s, waar zit je op school, enzovoorts.

De jongeren bedenken wat zij graag zouden willen weten of leren met betrekking tot de Bijbel en het geloof. Deze onderwerpen staan in de weken daarna centraal. In de Bijbel zoeken we de onderwerpen op waar we meer over willen weten. Er wordt veel gesproken met elkaar, het verwoorden en geven van de eigen mening is belangrijk.
De eerste bijeenkomst is in oktober, daarna om de week op maandag. Het einde van het seizoen is in februari of maart. De bijeenkomsten sluiten we af met een gezellige activiteit.

16-20 jaar
Met de jongeren in deze leeftijd wordt er wat nieuws uitgeprobeerd. We komen dit seizoen drie avonden bij elkaar: in november, in februari en maart. De tijden zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur.
Tijdens deze bijeenkomsten praten en lezen we over het geloof. Hoe laat je in je dagelijks leven zien dat je christen bent, zal bijvoorbeeld één van de thema’s zijn. Hier staan ook weer onderwerpen die de jongeren aandragen centraal.
Daarna is er een activiteit, zoals film kijken of een (creatieve) workshop.