Kerk in Actie

Nieuws van de ZWO

Kerk in Actie over Noodhulp corona:

Het coronavirus grijpt wereldwijd om zich heen. Ook op plekken waar nauwelijks zorg of extra voedsel is. Honger en dood dreigen. Op steeds meer plekken doemt het coronavirus op en raken mensen besmet.

In Thailand kunnen 150.000 migranten uit Myanmar niet naar gezondheidscentra toe. Omdat ook de grenzen dicht zijn, zijn ze overgeleverd aan hun lot.

In Zuid-Soedan zijn de grenzen met Oeganda en Kenia gesloten, waar 80% van het voedsel vandaan komt.

In Qatar is één van de grootste labour camps, waar veel arbeiders wonen die werken bij
bouwprojecten voor het WK Voetbal 2022, getroffen.

Het normale werk van de partners van Kerk in Actie verandert dus ook in deze tijd. Onze steun blijft hard nodig!
Op de site van Kerk in Actie is te zien wat de gevolgen tot nu toe zijn op het maatschappelijke vlak.
Net als hier zijn in veel landen de kerken ofwel gesloten of zijn er diensten met een klein aantal mensen toegestaan en het sociale leven ligt nagenoeg stil.
Meer informatie : https://www.kerkinactie.nl/kom-in-actie/coronavirus